Sfaturi cumparare sistem  de acoperis

Acoperiș nou

Când construiți un acoperiș nou trebuie să aveți în vedere câteva aspecte foarte importante:

 1. Porniți de la început cu un sistem complet de acoperiș (învelitoare, sistem pluvial și accesorii), acest lucru vă scutește de costuri suplimentare ulterioare și, în plus, aveti parte de un acoperiș durabil.
 2. Este bine să alegeți un producător care dispune de o diversitate de culori pentru întreg sistemul de acoperiș: țigla metalică, sistem pluvial și accesorii. Pare nesemnificativ, dar asemanarea cromatică este un factor important în aspectul unitar al casei.
 3. Un preț avantajos la țigla metalică poate însemna o calitate scăzută. Producătorii nu își permit să ofere prețuri avantajoase la calitate ridicată.
 4. Detaliile fac diferența din punct de vedere al rezistenței și durabilității. Este important să luati in considerare următoarelor aspecte:
  • existența elementelor de etanșare care asigură ventilarea corectă a acoperișului și, cel mai important, împiedică infiltrarea apei și previne formarea cuiburilor de păsări.
  • Lățimea doliei ce se utilizează  la intersecția șarpantelor este de preferat să fie cât mai mare pentru a asigura preluarea întregului debit de apă. 
  • Utilizarea c paziilor de jgheab și fronton previne deterioararea și putrezirea în timp a marginilor din lemn.

Înlocuire acoperiș

Pașii necesari schimbării acoperișului vechi sunt:

 1. Decopertarea (îndepărtarea învelitorii vechi)
 2. Înlocuirea elementelor de susținere deteriorate din lemn (grindă, căpriori)
 3. Montarea foliei anticondens
 4. Montarea noului acoperiș din țiglă metalică.

Important în înlocuirea unui acoperiș:

 1. Înlocuirea sistemului  de acoperiș nu afectează activitățile zilnice. Durata  de înlocuire variază între 2 și 5 zile, în funcție de suprafață și de complexitatea acoperișului .
 2. Amânarea înlocuirii acoperișurilor vechi duc la potențiale cauze de deteriorare a întregii structuri.
 3. Este indicată colaborarea cu echipe profesioniste de montaj, recomandate de producător, pentru a se asigura o execuție  corespunzătoare. O echipă înalt calificată vă oferă  sfaturi referitoare la eventuale schimbări de design și funcționalitate a acoperișului.

Acoperiș complet

Atenție când cumpărați un acoperiș!

Un acoperiș  necesită mai mult decât țiglă metalică, sistem pluvial și câteva accesorii. Atunci când vă construiți o casă sau refaceți acoperișul unei case deja existente, trebuie să știți că elementele de mai jos compun un acoperiș complet.

Deseori pentru a rezulta un preț  atractiv, se prezintă în ofertă cantități mai mici de materiale, situație care va genera achiziții suplimentare de material și implicit costuri totale mai mari la finalul proiectului

Sfatul nostru este sa comparati ofertele primite. Calitatea unui acoperis complet este data de:

 • mentionarea cantitatilor
 • corelarea acestor cantitati cu necesarul pentru acoperișul d-voastră
 • calitatea materialelor
 • rezistenta sistemului de acoperis
 • imbinarea si aspectul estetic
 • asemănarea culorii dintre tiglă si sistemul pluvial
 • garantiile oferite si durata de viata

Transport

Asigurăm transportul gratuit, oriunde în țară, pentru sisteme complete de acoperiș  Flota noastră este pregatită să livreze produsele comandate, în 48-72 de ore de la confirmarea comenzii.

Țigla metalică, accesoriile și sistemul pluvial sunt transportate în condiții optime și asigurate pentru a nu suferi deteriorări în timpul transportului.

Recepția mărfii

La primirea produselor comandate, recomandăm să verificați dacă produsele livrate corespund cantitativ și calitativ conform comenzii.

În cazul în care există neconcordanțe în livrare, acestea trebuie menționate pe avizul de expediție, contrasemnate de transportator. Produsele considerate defecte nu v-or fi inlocuite.

Depozitarea țiglei metalice și a accesoriilor

 1. Produsele se vor depozita pe suporți înălțime fata de sol, fără a intra în contact direct cu acesta.
 2. Așezarea și depozitarea țiglei metalice se face pe suprafețe care nu afectează structura produselor.
 3. Dacă produsele vor fi depozitate pe o perioadă mai lungă de 15 zile, este recomandat ca țigla metalică să fie depozitată în spații închise, uscate.

Măsurare și montaj

Relatiile noastre stranse cu expertii in domeniu sunt  cele mai bune solutii pentru montajul unui acoperis..

REGULI DE MONTAJ:

 1. Este recomandat ca panta minimă a acoperișului pentru produsele din țiglă metalică să fie de minim 12%.
 2. De obicei țigla metalică se livrează la dimensiunile necesare, totuși dacă este nevoie de efectuarea unor decupări suplimentare, folosiți instrumente admise (foarfecă de tablă, freză electrică, etc.). În nici un caz nu folosiți flexul (polizor unghiular, pentru că pot afecta stratul de zinc care este protectorul principal al tablei.